5 міст України для казкової зимової подорожі

В Україні багато чарівних місць, подорож до яких не потребує значних витрат, а вражень принесе не менше, ніж подорож за кордон.

Селище Пістинь, Івано-Франківська область

Копіювати посилання

У невеликому селищі міського типу Пістинь знаходиться резиденція Святого Миколая. Тут, у затишному дерев'яному маєтку український Санта проводить цілий рік, а напередодні свят там із задоволенням приймає гостей. Під час зимових свят тут можна застати костюмовані дійства, які покликані, окрім іншого, ознайомити гостей з українською культурою та традиціями.

Казковий Луцьк теж чудово підходить для незабутнього новорічного туру. Чого тільки варта головна визначна пам'ятка міста! Знаменитий Замок Любарта — надзвичайної краси будівля в готичному стилі, яка вважається символом волинської столиці. Безпосередньо всередині замку розташовується багатовікова духовна святиня – Собор Іоанна Богослова.

Серед карпатських гір, неподалік найвищої гірської вершини України, розташувався невеликий, але чарівний курорт. Зимові розваги у Ворохті надзвичайно різноманітні: тут вам і кінні прогулянки, і зимові вилазки для ігор у пейнтбол, і катання на снігоходах. Розвинена інфраструктура тут поєднується з неймовірно чистим повітрям та загальним відчуттям «недоторканості» тутешньої природної краси, адже Ворохта оточена національним парком. Не забудь подивитися на місцевий кам'яний міст — один із найстаріших та найкрасивіших в Україні.

З настанням холодів до українського моря приїжджає менше людей, але ті, кому пощастило хоча б одного разу побувати в Одесі взимку, шкодують, що не приїжджали сюди цієї пори року раніше. Зимове море заворожує, захоплює, сповнює енергією. А ще воно дуже фотогенічне, тому без вдалих знімків ти точно не залишишся. Крім стандартних визначних пам'яток, які можуть бути цікавими і вдруге, і втретє, рекомендуємо ознайомитися з місцевою культурною програмою. Сходи в оперу, відвідай театр музичної комедії, зазирни в художній музей та, звичайно ж, влаштуй собі святковий гастротур по топових закладах міста.