Безкоштовний проїзд для українців у Ризі

До 30 червня 2023 року, українці, які знайшли притулок у Ризі можуть безкоштовно користуватися громадським транспортом: автобусами, тролейбусами та трамваями.

Копіювати посилання

Для того, щоб користуватися безкоштовним проїздом, вам потрібно мати електронний проїзний, а ваше місце проживання має бути зареєстровано у Ризі. Отримати проїзний квиток можна у центрах обслуговування клієнтів Rīgas satiksme (обслуговування клієнтів за попереднім записом) та Ризькому центрі підтримки українців за адресою: вулиця Амату, 4 (обслуговування клієнтів у порядку живої черги з 9:00 до 18:00). З собою необхідно взяти документ, що посвідчує особу, та документ з персональним кодом, виданий у міграційній службі Латвії. Якщо ви вже маєте електронний проїзний, то візьміть його з собою, якщо ні – новий проїзний вам видадуть на місці. 

Як оформити квиток для дітей?

Копіювати посилання

Діти дошкільного віку можуть їздити у громадському транспорті Риги безкоштовно. А от школярі можуть отримати 100% знижку на проїзд, якщо вони навчаються у місцевій школі. Для цього потрібно мати картку школяра – її видають за місцем навчання. Далі процес оформлення такий самий, як і для дорослого.