CUAET: програма для українців в Канаді

CUAET - програма для українців в Канаді. Легальне перебування до 3х років, дозвіл на роботу та одноразова матеріальна допомога.

Програма передбачає надання українцям і членам їхніх сімей подовженого статусу тимчасового резидента, що дозволяє їм працювати, навчатися та перебувати в Канаді, допоки ті не зможуть безпечно повернутися додому.

CUAET– Canada-Ukraine authorization for emergency travel (канадсько-український дозвіл на терміновий в'їзд) – програма для екстреної імміграції, яка надає право залишатися в країні до 3 років. Так українці можуть подавати заяву на безкоштовну гостьову візу та дозвіл на роботу, а також навчатися за освітніми програмами.

Хто може подавати заяву на CUAET?

Копіювати посилання
  • громадяни України;
  • члени їхніх сімей (будь-якої національності) – чоловік / дружина або партнер у цивільному шлюбі громадянина України, та діти / онуки, які перебувають на їхньому утриманні.

Тобто якщо у вашій сім'ї хоча б один дорослий є українцем, то всі члени родини можуть скористатися цією програмою та отримати відповідні візи.

Як подати на візу в Канаду?

Копіювати посилання

Подати документи на програму CUAET можна тільки онлайн, але потрібно буде фізично здавати біометричні дані (відбитки пальців та фото) в одному із візових центрів.

Щоб оформити офіційний дозвіл на перебування в Канаді, вам потрібно:

  • Зареєструватися на порталі IRCC;

  • Заповнити та надіслати на розгляд онлайн-анкету;

  • Здати біометричні дані (фото, відбитки пальців та сітківки ока) в одному із візових центрів Канади у Польщі, Молдові, Румунії, Австрії чи інших країнах світу.

  • Надіслати паспорт поштою або особисто віднести до візового центру за межами України й забрати паспорт із гостьовою візою

Які документи потрібно?

Копіювати посилання
  • візова анкета

  • видруковане підтвердження запису про проходження біометрії зі штрих-кодом

  • закордонний паспорт

  • свідоцтво про шлюб за наявності

  • свідоцтво про народження для дітей віком до 16 років

 

Як заповнити анкету?

Копіювати посилання

Анкету можна заповнити лише  англійською або французькою мовами. А запорука успіху отримання візи – правильно та точно внесені ваші дані.На кожну людину потрібно заповнювати окрему анкету. Навіть, якщо ваша дитина зовсім маленька, за неї теж треба подати цей документ.Аби отримати дозвіл на роботу в Канаді, під час заповнення анкети у пункті "Чи плануєте ви працювати в Канаді?" потрібно поставити галочку

Зауважимо, для українців скасована більша частина зборів за заяву на візу та її розгляд, зокрема візовий збір, плата за збір біометричних даних, плата за заяву на дозвіл на роботу й навчання, плата за продовження дозволу на перебування, працю та навчання. А віза за програмою CUAET дозволяє безперешкодно покидати країну і повертатись будь-коли. Якщо ви перебуватимете у Канаді 6 місяців і більше, то матимете право на оформлення посвідки на проживання.