Діточки в дитячому садочку в країнах ЄС

Особливості дошкільної освіти в євпропейських країнах

Соціалізація дитини через дошкільну освіту: у Франції з вересня 2019-го діти віком від трьох років мають обов'язково відвідувати дитячі садки. У Франції дітки обов’язково ( лише з 2019 року! ) відвідують дитячий садочок ( l’école maternelle ).  Працюють допізна, навіть на канікулах! Девіз садочків: насолода від рецептів, картин, спілкувань!

Дитячі садки в районі, де проживає дитина, зобов’язані надавати доступ до своїх закладів. Якщо вони не мають для цього можливості: у цих випадках дитина повинна мати доступ до сусіднього. В Угорщині дитячий садок називається óvoda .

Дошкільні заклади Угорщини приймають з трьох років.

Дошкільна освіта в Іспанії - справа добровільна. Батьки самі вирішують, чи віддавати своє чадо в дитячий сад чи ні. Але дошкільних навчальних закладів в країні все одно дуже багато. Є державні, є приватні організації. Безпосередньо дитячий садок – Escuela Infantil.

В Німеччині існує три основних види дитячих садочків: муніципальні (kommunale kita), садочки від роботодавця (betriebliche kita), приватні (private kita).Ви маєте знати, що існує правило: будівля повинна знаходитися не більше, ніж за 5 км від місця вашого проживання. Важливу роль відіграє вік дитини. Для розподілу дітей на групи використовуються такі вікові категорії: діти до трьох років - до ясел (kinderkrippe); діти від 3 до 7 років - до дитячого садка (kindergarten); учні молодших класів - догляд за дітьми після школи (kinderhort).

Садочки є приватні і державні. Приватні відносно дорогі. Подавати заявки можна одразу в декілька садочків. А як прийде відповідь: то підберете, що вам краще і ближче. Ставлення всюди доброзичливе!

Дитячі садки в Чехії не мають власних закріплених районів, які є у шкіл, тому батьки можуть вибирати садочки на власний розсуд для максимальної відповідності своїм потребам та особливостям характеру дитини. Для вступу у садок батьки дитини мають подати заявку у спеціально відведений час, який припадає, як правило, на квітень чи травень місяць (кожен садок має кілька днів, протягом яких можна подати заявку, і ці дні відрізняються для різних садочків).

У дитячий садочок у Польщі ходять діти з 3 років . Значну увагу приділено знанням та навичкам, які має мати дитина перед тим, як іде до школи. Так, у садку дитина вчиться висловлювати свою думку, дискутувати, відповідати на запитання, пояснювати послідовність подій.

Ще одне завдання саду – стимулювати інтерес дитини до вивчення іноземних мов та бажання дізнаватися про культуру та традиції інших народів.