Де у ЄС обміняти гривні на євро?

Біженці з України можуть обмінювати на валюту до 10 тисяч гривень готівкою у країнах Євросоюзу, в яких вони перебувають.

Українці, що зараз знаходяться в Швеції можуть обміняти гривню на шведські крони. Послуга доступна у 53 відділеннях компанії Форекс по всій країні. Однак здійснити обмін можуть ті, хто вже має тимчасовий захист в країні. Ліміт - 10 тисяч гривень на людину. Приймають банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень. Обміняти гривню на євро можна і в Бельгії. Максимум - 10 тисяч, тобто 316 євро. Збори та комісії  стягуватися не будуть. З собою потрібно мати документи, що посвідчують особу.

Бельгія, Німеччина та Австрія

Копіювати посилання

Приймають гривні Національний банк Бельгії або  приваті банки Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, CBC, ING, KBC та KBC Brussels.  В Німеччині  послугу надає Deutsche Bank. Приймають  банкноти 100, 200, 500 і 1000 гривень. Крім того, банк не бере комісію за валютні операції при пред'явленні українського паспорту. В Австрії обміняти гривню можна в Raiffeisen bank. До 500 євро на одну людину, при наявності українського паспорту. Послуги доступні в відділеннях в Відні, Нижній Австрії, Верхній Австрії, Зальцбурзі, Каринтії, Бургерланді. До 300 євро можна обміняти в Erste Bank Oesterreich.

Румунія, Польща та Словаччина

Копіювати посилання

У Румунії обмін української гривні на леї здійснює Національний банк Румунії.  Обмінювати гривню можна на суму до 1 000 лей - це десь 6,5 тисяч гривень,  за актуальним курсом -  на одну особу, маючи дійсний закордонний паспорт. В Польші  до 10 тис. грн.  можна обміняти на злоті за офіційним курсом  у  PKO Bank Polski. Установа не бере комісію за валютні операції. Проте врахутйе, приймають банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень.  В Словаччині обміняти валюту можна в Tatra Banka, дочірній компанії Raiffeisen Bank. Банк приймає банкноти номіналом від 20 до 1000 гривень.