Добрі новини для українських біженців у Польщі

 Біженцям у Польщі дозволили подорожувати Європою, а також пересуватися у межах Європейського союзу і перетинати його зовнішні кордони.

Польська Diia - це аналог української

Копіювати посилання

Українськім біженцям у Польщі дозволили подорожувати Європою.  За допомогою електронного документа Diia.Pl українські воєнні мігранти можуть підтвердити своє легальне перебування на території Польщі, а також пересуватися у межах Європейського союзу і перетинати його зовнішні кордони.

Польська Diia.pl - це аналог української. Електронний документ використовується разом із дійсним проїзним документом для перетину зовнішнього кордону ЄС. Також він дозволяє пересуватися Шенгенською зоною 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Українці можуть безперешкодно виїжджати до Польщі і виїжджати та подорожувати до інших країн Шенгенської зони. Тобто це такий собі електронний паспорт українця.

Документ diia.pl доступний через мобільний додаток mObywatel.

Польська «Дія» доступна для людей які приїхали до Польщі після 24 лютого, мають номер песель - це аналог нашого ідентифікаційного коду,

Але попри це українські біженці неабияк зраділи такому нововведенню. Кинулися робити електронний документ, адже багато жінок з дітьми хочуть поїхати в Україну до родичів чи вирішити якісь нагальні справи.