Фінансова допомога укараїнцям у Швеції

Два види фінансової допомоги для українців у Швеції. Як їх отримати, читайте тут.

Два види фінансової допомоги: добові або цільова допомога. Проте вона доступна  не всім біженцям. Підтримка надається лише тим, які не мають власних коштів. Отримувати допомогу та одночасно заробляти гроші вважається злочином. Гроші видаються на їжу, одяг та особисті витрати.

Добова допомога

Копіювати посилання

Добова допомога – це гроші, які людина отримає кожного дня на свої повсякденні потреби: їжа, медична допомога, одяг та взуття, засоби гігієни, ліки, стоматологічні послуги, дозвілля та інше. Сума добових залежить від того де проживає заявник:

 Гуртожиток Міграційної служби з харчуванням:

•24 крони для одного дорослого;

• 19 крон на кожного дорослого, якщо у родині їх більше одного;

• 12 крон для дітей. 

Житло без харчування:

• 71 крона для одного дорослого;

• 61 крона на кожного дорослого, якщо у родині їх більше одного;

• 37 крон для дітей віком до 3-х років;

• 43 крони – діти від 4 до 10 років;

• 50 крон для дітей від 11 до 17 років. 

Якщо у родині більше двох дітей, то для двох старших добові надаються у повному обсязі, а усім молодшим - 50% від встановленої суми.

Цільова допомога

Копіювати посилання

Цільова - це допомога, яка  виплачується у випадку, коли у заявника є гостра потреба у чомусь, що не покривається добовими виплатами, наприклад зробити окуляри, купити зимовий одяг або дитячий візочок. Однак, вам треба буде довести, що потреба невідкладна та ви не в змозі сплатити самостійно. 

Міграційна служба проведе індивідуальний аналіз . У разі схвалення виплата буде надана на найдешевший варіант, необхідний для задоволення вашої потреби.

Як отримати?

Запит на фінансування необхідно подати до Міграційної служби особисто або відправити поштою. Виплати починають нараховуватись с того дня, коли ви звернулися  по допомогу. Подати заявку, можуть лише, ті, хто вже оформив тимчасовий захист у Швеції. Всі запити Міграційна служба розглядає окремо.

Виплати будуть перераховувати на спеціальний рахунок, відповідну банківську карту видадуть у Міграційній службі.

Про своє рішення щодо надання фінансової допомоги Міграційна служба повідомить через адміністратора приймального відділення або поштою. Рішення буде надіслано звичайним листом за адресою вашого проживання. Наступного дня служба відправить ще один лист з інформацією про лист з рішенням. Таким чином Міграційна служба вважатиме, що ви ознайомились з рішенням. Тому після подання заявки обов’язково перевіряйте пошту. На ознайомлення дається 2 тижні з дня відправки листа, на оскарження – три тижні.