Графік шкільних канікул у різних країнах Європи

Після початку війни чимало українських дітей пішло в школи та садки за кордоном і тепер підпорядковуються графіку відповідних країн.Тож ми зібрали інформацію про те, коли будуть наступні, зимові та весняні канікули.

Графік канікул в Польщі

Копіювати посилання

Зимові канікули варіюються в залежності від воєводств — 16−29 січня (Люблінське, Лодзінське, Підкарпатське, Поморське та Силезське воєводства), 23 січня — 5 лютого (Підляське та Вармінсько-Мазурське воєводства), 30 січня — 12 лютого (Куявсько-Поморське, Любуське, Малопольське, Свєнтокшиське та Великопольське воєводства), 13−26 лютого (Нижньошлезське, Мазовецьке, Опольське та Західнопоморське воєводства).Весняні/великодні канікули в усіх воєводствах відбудуться 6−11 квітня.

Графік канікул в Німеччині

Копіювати посилання

До кінця навчального року у дітей будуть зимові та весняні великодні канікули. Дати початку й кінця залежать від землі: зимові канікули починаються в період з 27 січня по 20 лютого й завершуються в період з 27 січня по 24 лютого, а весняні починаються в період з 6 березня по 11 квітня і завершуються в період з 17 березня по 22 квітня. У всіх також буде вихідний 6 квітня.

Графік канікул в Австрії

Копіювати посилання

Семестрова перерва в країні вже йде з 6 по 11 лютого в Нижній Австрії і Відні, 13−18 лютого в Бургенланді, Карінтії, Зальцбурзі, Тіролі, Форарльбергу та 20−25 лютого в Верхній Австрії та Штирії.Великодні канікули в усіх землях відбудуться з 1 по 10 квітня, вихідні на День Праці і Вознесіння — 1 і 18 травня відповідно, вихідні на П’ятидесятницю — 27−29 травня.

Графік канікул в країнах Балтіїї

Копіювати посилання

Канікули в Естонії: з 27 лютого по неділю 5 березня; потім з 24 по 30 квітня.

Канікули в Латвії: з 11 по 19 березня відбудуться весняні канікули в латвійських школах. Окрім того, вихідними днями будуть 10 квітня (Великодній понеділок), 1 травня (День праці), 4−5 травня (День відновлення незалежності).

Канікули в Литві: зимові канікули в литовських школах відбудуться 13−17 лютого, а весняні - 11−14 квітня.

Графік канікул в Словаччині

Копіювати посилання

На весняні канікули та супутні вихідні школярі відпочиватимуть 18−26 лютого у Братиславському, Нітранському, Трнавському краях; 25 лютого — 5 березня у Банськобистрицькому, Жилінському, Тренчинському краях; 4−12 березня у Кошицькому та Прешовському краях. Великодні канікули в усіх з 6 по 11 квітня. Вихідними дням

Графік канікул у Франції

Копіювати посилання

В країні  дітей очікує ще три сезони канікул — зимовий, весняний і Вознесенський міст (18−21 травня). Зимові канікули відбудуться 4−20 лютого в зоні А, 11−27 лютого в зоні В, 18 лютого — 6 березня в зоні С. Весняні канікули відбудуться 8−24 квітня в зоні А, 15 квітня — 2 травня в зоні В, 22 квітня — 9 травня в зоні С.

Графік канікул в Угорщині та Румунії

Копіювати посилання

В Румунії дати лютневих канікул плаваючі — один тиждень у період з 6 по 24 лютого, їх визначають місцеві адміністрації; весняні канікули відбудуться з 7 по 18 квітня. Окрім того, 24 січня вихідний на честь Дня об'єднання румунських князівств, а 1 травня — Дня праці. А в Угорщині канікули відбуватимуться з 6 до 11 квітня.