Ірландія продовжує тимчасовий захист для українців

Розповідаємо, як продовжити тимчасовий захист в Ірландії.

В Ірландії, тимчасовий захист для українців продовжили до 4 березня 2024 року. Звертатися до установ не потрібно – дозвіл оновиться автоматично. За потреби ви можете завантажити оновлений документ на сайті Міграційної служби Ірландії.

Ірландія розглядає варіанти перебування українських біженців у країні після закінчення війни

Копіювати посилання

Уряд країни наразі працює над варіантами перебування українців на території Ірландії після закінчення війни та полегшення їм отримання дозволу на проживання та громадянства. Також уряд готується до подвоєння числа біженців з України та до того, що багато хто захоче залишитися в Ірландії жити.

Міністр з питань інтеграції Ірландії Джо О'Брайєн заявив, що для десятків тисяч українців має бути відкритий шлях до постійного перебування, щоб вони могли подати заяву на отримання громадянства чи посвідки на проживання.

Зокрема Міністерство юстиції розглядає варіанти надання українцям статусу на строк до п'яти років, після чого вони можуть подати заяву на набуття громадянства. 

Як відомо, українські біженці в Ірландії класифікуються як отримувачі тимчасового захисту з правом жити, працювати та отримувати пільги у рамках директиви ЄС. 

На думку міністра, значна частина українців в Ірландії вирішать залишитись там надовго. Чиновник зазначив, що урядові відомства мають планувати таку саму кількість людей з України, як і 2022 року.

Державі доведеться придбати багато об'єктів нерухомості, щоб у найближчі місяці розмістити людей, які шукають захисту, та зменшити залежність їхнього розміщення готелів.