Як дістатися з Італії в Україну: зручні та швидкі маршрути

Відсутність авіасполучення скорочує можливі варіанти потрапити в Україну. Але наземні кордони держави відкриті, тож ми підготували маршрути для в'їзду в Україну з Італії.

Літаком з пересадкою

Копіювати посилання

Напряму літаком дістатися до України зараз неможливо, проте можна обрати маршрути з пересадкою. 

Прямі рейси з Венеції або Болоньї до Сучави (Румунія) виконує авіакомпанія WizzAir, квиток на літак коштує від 14 євро. 

З Сучави можна легко дістатися до Чернівців, з автостанції щоденно курсує автобус, шлях до Чернівців займає 2-3 години.

Прямі рейси з Пескари, Кальярі, Ріміні, Пізи, Трапані, Мілану та інших міст до Варшави (Польща) виконують авіакомпанії WizzAir та Ryanair, квитки коштують від 15 євро.

З Венеції, Болоньї, Перуджі, Мілану можна обрати прямий переліт до Відня (Австрія), рейси виконує компанія Ryanair, квиток коштує від 13 євро. 

Також літаком дістатися з Венеції, Болоньї, Катанії, Ріміні та інших міст можна до ще одного польського міста Катовіце. Прямі рейси виконують авіакомпанії WizzAir та Ryanair, квиток коштує від 15 євро. 

Ще один варіант дістатися з Італії в Україну – через румунське місто Клуж-Напока. Прямі рейси сюди з Мілану, Барі, Катанії, Болоньї, Неаполя та інших міст виконують авіакомпанії WizzAir та Ryanair, квиток коштує від 14 євро.

З Варшави до Києва можна дістатися прямим потягом Укрзалізниці №068. А з пересадкою через Перемишль можна доїхати до Дніпра, Запоріжжя, Одеси, Харкова. 

З Катовіце до різних українських міст можна дістатися прямим автобусом, або ж потягом з пересадкою у Перемишлі. 

А вже з Відня можна дістатися в український Львів або Київ, прямим автобусом від FlixBus, або прямим потягом від Укрзалізниці №149.

Дістатися з Клуж-Напоки до українського Рахова можна потягом з однією пересадкою. Спочатку потрібно придбати квиток Клуж-Напока – Валя Вишеулуй на румунських залізницях, а з Валя Вишеулуй до Рахова рушає потяг від Укрзалізниці №754 та №756.

В дорозі з Італії в Україну автобусом вам доведеться провести більше, ніж добу.

Прямих маршрутів немає, але компанія FlixBuss пропонує рейси з однією пересадкою з Мілану, Флоренції, Болоньї та інших міст до Києва, Львова, Тернополя, Хмельницького, Житомира. Вартість квитка залежить від обраних міст.

Зокрема Варшави до Луцька, Рівного, Житомира, Києва, Львова та інших українських міст відправляються прямі автобуси. Зокрема такі рейси виконують компанії Автолюкс, FlixBus та інші, вартість квитка залежить від кінцевого міста прибуття.