Як продовжити дію Blue card в Австрії?

Уряд Австрії продовжив термін дії статусу ще на рік. Читайте тут, що потрібно робити для легального перебування в країні.

Подавати заявку для продовження права на проживання в Австрії не потрібно. Теж саме стосується й посвідчення переміщеної особи. Якщо ваші документи були дійсні  до 3 березня 2023 року, їх автоматично продовжать до 4 березня 2024 року. Нове посвідчення ви отримаєте поштою від Федерального відомства у справах іноземців (BFA).
Якщо ви змінювали місце проживання, повідомте про це BFA . Також необхідно бути уважним до своїх персональних даних: побачивши помилку в імені, прізвищі, даті народження або інших данних, напишіть про це до BFA. Установа може з вами зв'язатися для уточнення інформацію.

Терміни для отримання посвідчення

Копіювати посилання

Після 3 березня 2023 року також можна отримати новий документ. Кілька тижнів, протягом яких ви будете без посвідчення, не позбавляють вас права на тимчасовий захист. Вам дозволено виїжджати та повертатися до Австрії навіть з протермінованим документом, адже право на проживання в країни зберігається.
Федеральне відомство в справах іноземців планує закінчити надсилання посвідчень у середині березня. Якщо ви зареєстровані в установі, але не отримали новий документ, ви зможете зв`язатися з представником відомства.