Як змінити прописку в Німеччині?

Майже мільйон українців знайшли захист у Німеччині. В країні, всі іноземці мають мати прописку. Як змінити адресу проживання читайте тут.

Наразі багато біженців змінює адресу проживання, переїжджаючи у квартири та будинки. В такій ситуації зміна прописки також є обов’язковою.

Як оформити прописку в Берліні

Копіювати посилання

В Німеччині існує два види прописки, в залежності від самого переїзду:

• Anmelden- якщо ви змінюєте муніципалітет;

• Ummelden якщо ваш переїзд відбувається в межах муніципалітету. 

Після того, як ви в’їхали в нове житло та підписали договір про оренду, орендодавець видасть вам документ під назвою Wohnungsgeberbestatigung, який буде служити підтвердженням факту, що саме ви проживаєте по цій адресі. Разом з документом необхідно відвідати Bürgeramt (так зване відомство у справах містян), де ви зможете отримати термін на прописку. 

Згідно з німецьким законодавством ви зобов’язані змінити прописку протягом 2 тижнів після переїзду в нове помешкання.

За нехтування цим правилом передбачено штраф у розмірі 1000 євро. Але наразі через велику кількість людей, які прибули в Німеччину, достатньо лише встигнути отримати термін на проживання протягом перших 2 неділь. 

Прописка у Німеччині має назву Meldebestatigung. Оформленняпрописки проходить в Бургерамті, у відділі Kundenzentrum, і коштує 12 євро за кожного члена родини. Наразі для українців оформлення є абсолютно безкоштовним. На процедурі реєстрації місця проживання повинні бути присутні всі члени родини, навіть діти.

Працівники відділу перевіряють чинність ваших документів і вносять всю інформацію в базу даних. Процедура виписки з минулого місця проживання відбувається автоматично.

Які документи необхідні для зміни місця проживання у Німеччині?

Копіювати посилання

• Паспорт;

• Посвідка на проживання;

• Заповнений реєстраційний бланк Anmeldung;

• Wohnungsgeberbestatigung - свідоцтво від орендодав

Що потрібно зробити після зміни прописку?

Копіювати посилання

Після зміни місця проживання необхідно донести нову адресу до відповідних служб - Jobcentre, Sozialamt, Familienkasse, до страхової компанії, спортзалу, школи, дитячого садочка тощо.

Важливо не нехтувати цим пунктом, адже в такому випадку вся кореспонденція буде приходити за старою адресою.

Водночас німецька пошта вирішила це питання та почала пропонувати громадянам послугу переадресації, яка має назву Nachsende. Вартість послуги є доступною, а заповнити заявку на її оформлення можна у поштовому відділі або у режимі онлайн.