Куди бажаєте полетіти?

EU Air + Transfers!

      Українці, які прибули до Молдови після 24 лютого 2022 року, тепер мають можливість безкоштовно полетіти до однієї з країн Європи за програмою EU+ Air Transfers, яку координує Міжнародна організація з міграції, УВКБ ООН та уряд Молдови. * Участь у цій програмі можуть брати: – біженці, члени сім’ї яких перебувають у країнах ЄС, – особи з інвалідністю або тяжкими хворобами; – самотні батьки із тріома чи більше дітей; – вагітні; – люди похилого віку в групі ризику.

     Рейси плануються під запит, тому слід попередньо подати заявку: рейс може бути регулярним бутирним або чартерним. Раніше українцям вже організовували рейси до Австрії, Франції, Німеччини, Італії, Ірландії, Латвії, Ліхтенштейну, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Іспанії та Швейцарії. Як взяти участь? Для реєстрації вам знадобитися хоча один із документів: * закордонний паспорт; 

* внутрішній паспорт; * документ про надання притулку в Молдові: * документ про постійне проживання в Україні. Щоб зареєструватися в програмі, необхідно заповнити онлайн-форму попередньої реєстрації (доступні українська, російська, англійська та румунська мови). Зареєструватися в програмі EU+Air Transfer можна в найближчому реєстраційному центрі для біженців. Також можна зателефонувати на «зелену лінію» допомоги біженцям за телефоном Refugee Response: 0 800-800-11. Гарного польоту!