Літні табори для українських дітей в ЄС

З початком літа, більшість шкіл йдуть на канікули. То ж у  батьків, виникає питання, як розважити дітей? Аби вони були в безпеці і під наглядом, поки старші працюють. Ми підготували для Вас підбірку літніх таборів для дітей у різних країнах.

Культурний центр Kultivár проводить літній табір для дітей. В English Summer Camp ваша  дитина відпочиватиме, гратиметься з однолітками та насолоджуватиметься літом. Паралельно із забавами дитина з легкістю вдосконалить свої знання англійської мови, адже з нею щодня будуть займатися професійні викладачі. Заїзди будуть 8 та 15 серпня на два тижні. Приймаються діти від 9 до 15 років.  Вартість за тиждень близько півтори тисячі гривень. 

Табір “Хоробре серце”. Триватиме з 4 по 8 липня.  Запрошують дітей віком з 7-ми до 14-ти років. Організатори кажуть,  дуже хочуть, аби кожна дитина відчула себе трішки щасливішою, знайшла нових друзів та підтримку. Тому програма повинна бути насиченою! Участь - безкоштовна. 

Сучасний наметовий табір на південному березі озера Балатон приймає українських діток в серпні. Основна мета табору – це створення яскравих емоцій від різноманітних програм та розвиваючих занять з максимальними безпекою та увагою. Насичена програма складається з понад 25-ти активностей на вибір, таких як: парк пригод, лазерні бої, концерти, рукоділля, театральні вистави, катання на човні-драконі та багато чого іншого. Чекають дітей  від 7 до 16 років,  з 14 по 20 серпня. Участь безкоштовна. Лише вимагає внесення завдатку в розмірі 10 000 форинтів, це близько тисячі гривень, якщо ваша дитина не приїде до табору, то гроші не повернуть. В інших випадках кошти ви отримаєте назад.    Важливо аби дитина мала статус тимчасового захисту. 

У рамках програми “Літо у місті” у Варшаві працюватиме міський табір для школярів. Під наглядом педагогів діти ходитимуть на екскурсії й матимуть спортивні та творчі заняття. Програма триватиме впродовж усіх канікул: із 27 червня до 31 серпня, а зміни будуть тижневими, тому дітей можна записати одразу у кілька шкіл.

Лодзь. Тут також є табори з денним перебуванням. Програма заходів включатиме спортивні заходи, мистецькі та музичні майстер-класи, ІТ-майстерні, спільні відвідування кінотеатру, театру, музею, зоопарку та басейнів. Діти можуть перебувати у таких таборах з понеділка по п’ятницю з 7.00 до 17.00 годин. 

Всі розваги безкоштовні, як і проїзд у громадському транспорті. Батьки дітей, які відвідуватимуть табори з денним перебуванням, повинні сплатити лише вартість харчування. 

В Кракові щороку проходить літній табір для дітей з інвалідністю. Цього року долучитися також запрошують дітей українців, які зараз перебувають у Кракові через війну. Участь - безкоштовна.

Безкоштовний літній табір Atlantia4Ukraine. Проходитеме на віллі Фассіні в Римі до 2 вересня. Для дітей підготували безліч розважальних програм. Серед них: спортивні заходи, заняття з йоги, курси італьйської мови та мультимедійні класи. Приймають дітлахів віком від 4 до 14 років. Табір працює в денному форматі з 9 до 17, з понеділка по п'ятницю. 

В Ризі відкрився сіпльний табір для українських і латвійських діток. Маленькі українці будуть вивчати мову, комунікувати з однолітками для більшого засвоєння. Також, дітлахів забезпечать безкоштовними обідами. Працює табір в будні. Записати дитину можна через Посольство України в Латвії. 

Дитячий центр «Věda nás baví»  відкриває адаптаційний табір для українських школярів. Для дітей підготовлена цікава програма з розвиваючими та спортивними іграми, a також науковими експериментами. Педагоги будуть говорити чеською та українською.  Приймають діток віком від 3 до 15 років. 

Громадський центр «Світло» підготував для українських дітей міські табори у центрі Праги. У програмі – вивчення чеської та англійської мов, музично-розважальні програми, заходи на свіжому повітрі: відвідування музею та зоопарку, рухливі ігри, вистави. Чекають дітей віком від 6 до 11 років. 

Юних художників запрошує до міського табору  будинок дітей та молоді «Горні Почернице»У програмі – похід до Празького планетарію, створення як мінімум двох різних виробів. У останній день табору для батьків буде організовано виставку дитячих робіт, які маленькі митці створять протягом тижня. Вартість - 850 крон. 

Будинок дітей та юнацтва Праги попіклувався і про молодших дітлахів з України. У мальовничому містечку Вржесніку  біля Гумполця для них працюватиме міський табір. За дітками наглядатимуть українські вчителі та викладач із будинку дітей та юнацтва.

Війна не в праві забирати літо та дитинство в діток. Давай дарувати малечі щасливі і безтурботні спогади!