Литва впроваджує електронний дозвіл на проживання для українців

З 2023 року дозволи на проживання у Литві для біженців з України будуть лише в електронному форматі.

Ті особи, які раніше отримували такий дозвіл у вигляді пластикової картки, повинні замінити документ.

Як замінити дозвіл на проживання у Литві?

Копіювати посилання

Якщо ви вже маєте дозвіл на проживання у вигляді картки, вам потрібно зареєструватися на сайті www.migracija.lt – тут ви надаєте свою електронну пошту та заповнюєте анкету з необхідною персональною інформацією. 

Після того, як система перевірить інформацію про вас, ви отримаєте на електронну пошту дозвіл на проживання, він буде дійсним з 5 березня 2023 року до 4 березня 2024 року. Отриманий дозвіл потрібно зберегти на своєму гаджеті або видрукувати.

Як отримати дозвіл на проживання, якщо ви у Литві нещодавно?

Копіювати посилання

Українці, що прибули до Литви нещодавно і ще не зареєстровані у Департаменті міграції, також можуть отримати електронний дозвіл на проживання. Але для цього потрібно один раз особисто відвідати відділ з обслуговування відвідувачів Департаменту міграції. Тут потрібно буде надати оригінали документів, що посвідчують особу, також у вас візьмуть біометричні дані: фото обличчя та відбитки пальців. 

Після перевірки інформації про вас, електронний дозвіл на проживання вам надійде в електронному форматі, завантажити його можна буде, увійшовши в обліковий запис на сайті www.migracija.lt.

Електронний документ буде дійсним з 5 березня 2023 року.

Послуги з видачі чи продовження електронних дозволів на проживання у Литві для біженців з України, що рятуються від війни, надають безкоштовно. Чинність свого електронного документа можна буде перевірити на сайті www.migracija.lt, відсканувавши QR-код.