Мобільні пункти для видачі документів з'являться ще в трьох країнах

Мобільні пункти для видачі закордонних паспортів, ID-карток та інших документів українським біженцям запустять у Чехії, Німеччині та Туреччині.

Державне підприємство "Документ" має вдалий досвід роботи у Польщі. Наприклад, у Варшаві паспортний центр працює вже понад 3 місяці, а спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою ДП "Документ" працюють так само у столиці, а ще у Кракові і Гданську.

Наразі ведуться перемовини щодо розширення мережі закордонних підрозділів українського міграційного відомства не лише у Польщі, а й у низці інших країн. Мовиться про Чехію, Німеччину та Туреччину.

В Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що зараз збільшують  кількість спеціалізованих бусів, які можуть працювати в такий спосіб. А надалі – планують відкривати офіси.

За допомогою такої ініціативи українські громадяни мають можливість оновити документи та отримати нові замість втрачених під час евакуації. Кількість мобільних паспортних центрів може обслуговувати до 300 – 350 осіб на добу. Черга формується як онлайн, так і наживо.