НацБанк змінив карткові ліміти для українців за кордоном

Обмеження на знаття готівки та переказ коштів. Які ще зміни чекають на українців, що знаходяться за кордоном, але прожовжують користуватися картками українських банків?

Національний банк України з 21 липня 2022 року підвищив офіційний курс долара до гривні , тепер він складає 36, 56 грн за 1 доллар. Тобто підняли курс на 25 відсотків. Також, регулятор повідомив про запровадження нових змін з валютними операціями.  Зміни стосуються і українців, що перебувають за кордоном, але продовжують користуватися українськими картками.

  • Ліміт на зняття готівки поділили на тижні. Тобто, на місяць, ви як і раніше можете зняти 50 тисяч гривень. Проте, відтепер можна знімати лише по 12 500 гривень кожні 7 днів;
  •  Зменшення щомісячного ліміту  на P2P перекази. P2P - це грошовий переказ з картки відправника на карту, номер телефону або email одержувача. Отже із гривневих платіжних карток тепер можна переказати до 30 000 гривень. Раніше ліміт був 100 тисяч.
  • Ліміт для розрахунку картками за кордоном. А саме 100 000 гривень на місяць з усіх рахунків у національній валюті, які відкриті в одному банку. Тобто, якщо у громадянина відкрито гривневий картковий рахунок у двох банках України, то даний ліміт буде збільшено до 200 000 гривень.