Нові центри допомоги для українців у Польщі

Варшава, Люблін та Бидгощ - у цих трьох містах відкрилися нові центри допомоги українцям. Там можна отримати консультацію, інформаційну допомогу, допомогу з житлом та інше. 

Польща – одна з найпопулярніших країн серед українців, які рятуються від війни. За час повномасштабної війни рф проти України тут знайшлося притулок понад 6 мільйонів наших громадян. Аби адаптація українців швидше проходила благодійний фонд ADRA Polska відкриває інтеграційні центри у Варшаві, Любліні та Бідгощі. 

Там українці, можуть отримати всебічну професійну допомогу. Психологи дають поради, як упоратися зі стресом, військовою травмою, посттравматичними розладами. Юристи консультують із правових питань. Також у пунктах можна отримати інформацію про фінансову допомогу та місце поселення.

Крім цієї, швидкої інтеграції в місцеве суспільство сприяють курси польської мови. Шукачі роботи можуть розраховуватися на допомогу кар'єрних консультантів. Поки батьки користуються послугами центрів, діти перебувають під наглядом навчених людей.

Адреси центрі допомоги:

Копіювати посилання

Центр у Варшаві приймає кожного дня, крім вівторка, з 9:30 до 15:30. 

Адреса: al. J. Ch. Szucha 11B, lok. 1, Warszawa.

Також працює гаряча лінія центру за телефоном +48 500 406 890.

 

У Любліні центр інтеграції працює за адресою: Krakowskie Przedmieście, 21.

У Бидгощі центр допомоги функціонує з понеділка по п'ятницю, крім вівторка, з 8:00 до 16:00.

Адреса: Dworcowa 57 

Крім цього, ви можете написати електронний лист за адресою: spastuszewski@adra.pl.

Незабаром також з'являються центри допомоги в Катовіце та Зеленій Гурі