Одноразова фінансова допомога для українців у Грузії

Українські родини з дітьми, які знайшли прихисток у Грузії, можуть отримати фінансову допомогу.

Уряд країни спільно з ЮНІСЕФ планує надати українцям, що приїхали в країну,  після 1 лютого 2022 року, одноразову грошову допомогу.Розмір виплати становитиме 470 грузинських ларі на дитину.

Як отримати кошти?

Копіювати посилання

Батьки чи законні представники  дітей повинні написати заяву в територіальному чи обласному управлінні Агенції соціального обслуговування. Обов’язково візьміть з собою ваш паспорт та паспорт чи свідоцтво про народження дитини.Адреси соціальних служб Грузії можете знайти за посиланням. У разі запитань телефонуйте на гарячу лінію 1505. Податися на виплату потрібно до 1 березня 2023 року.

Скільки українців знайшли прихисток у Грузії?

Копіювати посилання

В країні  перебуває близько 30 тисяч біженців. Українці можуть в’їхати в Грузію без візи та лишатися в країні протягом року. Для того, щоб отримати статус біженця або гуманітарний статус, потрібно написати заяву на кордоні або звернутися в будь-який інший державний орган при в'їзді в країну. Проте Департамент міграції – це головний орган, у повноваження якого входить оформлення процедури надання притулку.

Державна соціальна допомога для українців у Грузії

Копіювати посилання

Грузія виплачує українським родинам фінансову допомогу протягом трьох місяців після прибуття до країни: 300 ларі на родину та додатково 45 ларі на кожного іншого члена родини. Призначити виплату може тільки орган соціальної служби. Отримати грошову допомогу можуть лише ті українці, що приїхали після початку війни.