Переказ коштів в Україну

Як вибрати оптимальний варіант переказу грошей додому з ЄС.Швидко,зручно,щоб не переплатити за комісію

Що необхідно з'ясувати?

Копіювати посилання

Попри війну в нашій державі, українці, які перебувають за кордоном, продовжують активно переказувати гроші додому. Здебільшого для того, аби підтримати фінансово рідних та близьких, які залишилися в Україні.

Нині існує безліч способів переказу коштів, але кожен має свої нюанси. Розповідаємо, як вибрати оптимальний варіант, щоб зробити це швидко, зручно та при цьому не переплатити за комісію.

Так, щоб не переплатити за комісію, необхідно з'ясувати:

  • які тарифи на переказ суми, що збираєтеся надсилати;

  • чи існують обмеження на мінімальну та максимальну суму переказу;

  • чи будуть відправлені кошти видаватися у валюті відправлення, або будуть перераховані за курсом в гривню;

  • які курси обміну іноземної валюти в гривню будуть застосовуватися;

  • чи будуть стягуватися комісії і в якому розмірі;

  • який поточний курс валют банку-отримувача та НБУ;

  • чи пропонує система додаткові можливості.

Також важливо розуміти від чого залежить курс обміну валюти при переказі грошей в Україну з-за кордону. Міжнародні сервіси грошових переказів не мають доступу до внутрішнього валютного ринку в Україні – вони працюють з локальними партнерами, які встановлюють для них курс обміну. Тому не можуть запропонувати такий самий курс, який пропонують місцеві ринки готівкової валюти в Україні. До того ж курс обміну змінюється багато разів на день.

Тож, якщо підійти відповідально до вищеперелічених пунктів, то це значно спростить процедуру переказу й отримання грошей відповідно.

Варіанти переказу коштів

Копіювати посилання

З’ясувавши всі важливі умови, слід обрати варіант переказу грошей. Зауважимо, що цей момент є чи не найважливішим, адже їх існує чимало. При цьому справді безпечних і вигідних – небагато.

Серед найпопулярніших – міжнародний поштовий переказ, платіжні системи SWIFT, відділення агенцій грошових переказів, онлайн сервіси грошових переказів, а також електронні гаманці.

Міжнародний поштовий переказ

У багатьох країнах саме національні поштові оператори є призначеними операторами з надання поштових платіжних послуг. Такі перекази є одними з найпопулярніших.

Варіант поштового переказу ідеально підійде тим, у кого немає рахунків в банках, або в разі, якщо одержувач переказу в Україні перебуває у віддаленому населеному пункті, де немає банківських відділень, але є відділення пошти.

Наприклад, таку послугу пропонує "Нова пошта" – перекази здійснюються через одні з найбільших міжнародних платіжних систем RIA та Western Union.

 Для того, щоб отримати грошовий переказ RIA, потрібно звернутися у пункти надання фінансованих послуг компанії "Пост Фінанс", які є у відділеннях "Нової пошти", повідомити оператору номер переказу та пред'явити паспорт.

Зазначається, що переказ, який надійшов із-за кордону без відкриття рахунку в один робочий день, виплачується повністю в один операційний день у сумі, що не перевищує 399 999 гривень.

Якщо ж кошти відправляли через Western Union, то отримати їх можна у будь-якому з пунктів ТОВ "НоваПей", що є у відділеннях. Також слід повідомити номер переказу та пред'явити документи, що посвідчують особу.

Щодо лімітів через Western Union, то, як зазначають на сайті "Нової пошти", сума однієї транзакції без відкриття рахунку не може перевищувати 200 000 гривень.