Перетин кордону з Румунією

Загальна інформація перетину кордону

Копіювати посилання

Українці можуть в’їхати до Румунії без закордонного паспорта, головне під час перетину кордону заявити про бажання отримати притулок. Для перетину кордону з дітьми не потрібен дозвіл від батьків, лише свідоцтво про народження. Тварин також пропускають без документів.

Румунія приймає українських біженців без зайвих формальностей за спрощеною процедурою. У країні відкрили шість центрів, де можуть безпечно розміститися біженці. Вони розташовані в Тіміші, Марамуреші, Сучаві, Джурджі, Тульчі та Бухаресті. Уряд Румунії розміщує матерів з України з дітьми без чоловіків безкоштовно. Харчування надають безкоштовно до врегулювання ситуації. Прийняте Євросоюзом рішення передбачає надання громадянам України та резидентам України право жити, працювати, отримувати медичну допомогу, житло та освіту негайно на строк до одного року, без необхідності проходити тривалі процедури надання притулку», — повідомило МВС України. Потрібно лише приїхати до Румунії. На офіційній сторінці можна детальніше дізнатися про правила надання допомоги українським біженцям.

Через які прикордонні пункти можна перетнути кордон з Румунію

Копіювати посилання

Прикордонні пункти з Румунією:  Халмеу, Сигет-Мармацієй, Сірет, Ісакча. Ви також можете дістатися до Румунії через Республіку Молдову.

Корисні номери та адреси.

Копіювати посилання

З питань доступу до Румунії ви можете зателефонувати до Національної ради у справах біженців (CNRR) за номером +40 730 073 170.

 

З питань доступу до Румунії ви можете зателефонувати до Національної ради у справах біженців (CNRR) за номером +40 730 073 170.

Регіональні центри процедур та розміщення шукачів притулку: – Rădăuți (Радауці) (поруч з Чернівецькою обл.)

Адреса: Вулиця Перилор, б. 2, Редеуці, округ Сучава

Телефон: 0230 – 564462; 0230 – 564463;

Регіональні центри процедур та розміщення шукачів притулку: –   Maramureș (Марамуреш) (поруч із Закарпатською та Івано-Франківською областями)

Адреса: Вулиця Четецій, 1А, Шомкута-Маре, округ Марамуреш

Телефон: 0262 – 280005;

Регіональні центри процедур та розміщення шукачів притулку:– București (Бухарест) (столиця Румунії)

Адреса: вулиця Тудор Гочу, н. 24А, сектор 4, Бухарест

Телефон: 021–240 8774;

Регіональні центри процедур та розміщення шукачів притулку: – Timișoara (Тімішоара) (поруч з румунсько-угорським кордоном)

Адреса: Вул. Армонією, д. 33, Тімішоара, округ Тіміш

Телефон: 0256.421.240;

Регіональні центри процедур та розміщення шукачів притулку: – Giurgiu (Джурджу) (поруч з румунсько-болгарським кордоном)

Адреса: Бульвар 1907, Джурджу, округ Джурджу

Телефон: 0246 – 215056;