Перевезення продуктів харчування через кордони в ЕС

Що заборонено перевозити через кордон?Правила ввезення продуктів.

Часті питання і корисні відповіді

Копіювати посилання

Трішки тавтології: питання дня - часті питання ? Кілька про часті питання при перетині кордону! * Чи можна перевезти тушонку і макарони? Тушонку однозначно, ні бо м'ясна продукція заборонена до ввезення. І не треба просити митника " бабка спеціально для мене зробила, аби  я не був голодний не дома"! Макаронні вироби можна ввести, але не більше 2 кілограм. 

При цьому упаковка має бути не пошкодженою! * Чи можна взяти з собою бутерброди? Правила тут точно такі ж - ні м'ясні, ні молочні ( з сиром, до прикладу ) не можна. На практиці, така кількість їжі на кордоні можуть просто не помітити. Випадків, коли бутерброди пробралися через кордон непоміченим досить багато. Однак, треба розуміти, що це є порушенням і при певних обставинах проблеми на кордоні можуть виникнути. Уявіть собі , що Ви простояли кілька годин в черзі, митник помітив Ваші сендвічі і .... Запропонував, що є логічним, повернутися в Україну і там викинути їх. Не думаємо, що Вам це сподобається. * чи можна ввозити шоколадні цукерки? До недавнього часу були розбіжності щодо продуктів, що містять шоколад. Іноді на кордоні заявляли, що одним із інгредієнтів є молоко, а воно, як відомо, заборонено для ввезення. Однак зараз на сайті Головної ветеринарної інспекції прямо вказано на те, що шоколад дозволено. 

Відповідно, цукерки ввозити можна, якщо на них відкрито не вказано зміст заборонених компонентів. Від себе додамо: на території ЄС шоколад в теплу пору року перевозять лише рефрижератором, ось чому виникають дані питання на кордоні. * Чи можна перевозити сушену рибу? Так, можна. За умовами ввезення рибних продуктів - до 20 кг або одну рибу, якщо вона  важить більше 20 кг. Але такий маленький нюанс: аромат, який буде у вашому автомобілі в жарку погоду ?? Не заздрю вашим пассажирам! * скільки кави можна перевозити через кордон? Кава зараз не виділяється окремою категорією, і прямої заборони немає. Але радимо брати до 2 кг !! В зернах чи молотої вже не грає ролі. * Скільки можна  взяти з собою круп і консервів. Знову ж таки , складові!!!  А відносно круп: не думайте,  що в європейських магазинах не можна знайти гречку чи перловку! Отже, правила ввезення не такі складні, а наслідки можуть вас понервувати, а цього нікому не потрібно!

Ось так ми даємо вам відповіді на всі запитання.