Перший раз у перший клас!

Різномаїття початкової освіти в ЄС

Початкова школа охоплює дітей у віці від 6 до 11 років (5 років навчання). В навчальні плани входять слідуючі предмети: рідна мова, мораль і громадянознавство, читання, письмо, рахунок і поняття про систему мір, історія і географія Франції, краєзнавство, природознавство, вправи в спостереженні, малювання, співи, фізичне виховання, ручна праця, рукоділля (для дівчат).

Діти розпочинають навчання у школі у віці 6 років, однак 6 років дитині має виповнитися до 31 травня поточного року, в іншому разі батьки можуть залишити дитину ще на один рік у дитячому садку. Повна початкова та середня освіта триває 12 років.В залежності від типу школи перебування в початковій школі може тривати від 4 до 8 років. З 14 років учень починає отримувати середню освіту, а саме він може навчатися або в гімназії, або спеціалізованій середній школі, або в професійній школі, перебування в яких триває 4 роки.

Діти старше шести років зобов’язані відвідувати школу. 

Всі діти і підлітки відвідують навчальні заклади в Німеччині не менше дев’яти років.Батькам, які не піклуються про те, щоб їх дитина ходила в школу, доведеться заплатити великий грошовий штраф.

У перші роки всі діти навчаються разом в початковій школі (Grundschule).Після початкової школи учні йдуть до середньої загальноосвітньої школи. Найвищим документом про закінчення школи є атестат (Абітур). Без нього ваша дитина не зможе вступити до університету.

Навчання школярів у словацькій початковій школі організовано наступним чином: з 6 до 10 років — початкова школа першого ступеня. Освіта в державних початкових школах є безкоштовною. Приватні (недержавні) школи – платні.

Початкова школа для маленьких чехів запланована з 6 до 10 рочків. Школи в Чехії є загальноосвітніми та із деякими ухилами, а саме : спортивний, художній, мовний. Діти-іноземці можуть скористатися послугами адаптаційного інформаційного центру в Празі.

Початкова шкільна освіта в Іспанії, відома як Educación Primaria або Colegio, являє собою початок 10-річної освіти. Навчання в початковій школі триває 6 років і розподілене на три дворічні цикли: 

• Перший цикл (від 6 до 8 років)

• Другий цикл (від 8 до 10 років)

• Третій цикл (від 10 до 12 років)

Початкова школа у Польщі ( szkola podstawowa ) починається в шість- сім рочків. І триває до 13-14.

Дитина, перед поступленням в перший клас, в обов'язковому порядку повинна рік займатися в підготовчих групах, які відкриті в дитячих садках або в школах. У 6-7 років школяр, який уже отримав певні знання та навички, переходить у перший клас, в базову школу.