Перший у Чорногорії кризовий центр

Український центр в Подгориці, об'єднує функції кризового штабу та культурно-освітню платформу

Кризовий центр в Подгориці

Копіювати посилання

Посольство України в Чорногорії разом з Українською асоціацією «Добра справа» взяло участь у відкритті в Підгориці першим у Чорногірському Українському центрі.

Урочисте відкриття провели Посол України в Чорногорії та міський голова Подгориці. На заході присутні численні представники дипломатичного корпусу, місцевої влади, а також української громади.

Цей Український центр відкриває якісну нову сторінку в житті нашої громади в Чорногорії і є солідним кроком вперед до самоорганізації місцевого українства. Він об’єднує функції кризового штабу для надання всебічної підтримки й допомоги (від матеріальної до юридичної) українцям, які виявилися в Чорногорії через російську агресію проти України, а також культурно-освітньої платформи для українських дітей та дорослих.

Вибір Підгориці не є випадковим – це місто виявляє особливу дружню позицію України та активно піклується про українців, які вимушено покинули свої домівки внаслідок агресії РФ. Надалі планується відкриття аналогічних центрів у Барі та Герцег-Новому, які суттєво посилять підтримку українським вимушеним переселенцям.