Право на медичне обслуговування є також знаком солідарності

Ви можете безкоштовно застрахувати себе та членів вашої родини за допомогою IKK classic

Ваш оптимальний догляд у разі хвороби.

Копіювати посилання

В Німеччині з 1 червня 2022 року біженці, які є працездатними та потребують допомоги, що отримують допомогу по безробіттю II, підлягатимуть обов'язковому страхуванню. Ви можете безкоштовно застрахувати себе та членів вашої родини за допомогою IKK classic — ваш оптимальний догляд у разі хвороби.

Особи, які не є працездатними та все ще потребують допомоги, отримують соціальну допомогу, а їхнє медичне страхування забезпечується шляхом отримання цієї допомоги.

Добровільне приєднання до обов’язкового медичного страхування

Копіювати посилання

Якщо ви не отримуєте допомогу по безробіттю II або соціальну допомогу, оскільки маєте власний дохід або майно, ви можете добровільно приєднатися до обов’язкового медичного страхування та страхування на випадок потреби в догляді IKK classic з 1 червня 2022 року, якщо ви відповідаєте наступним вимогам:

у вас є посвідка на проживання у Федеративній Республіці Німеччина терміном на дванадцять місяців відповідно до статті 24 Закону про проживання (AufenthG), при необхідності тимчасова посвідка на проживання.

ви заповнюєте  заяву про членство протягом 6 місяців після початку вашого перебування в Німеччині. Після 6 місяців ви не зможете приєднатися.
 

Ви сплачуєте щомісячні внески на добровільне медичне страхування та страхування на випадок потреби в догляді, розмір яких зазвичай залежать від вашого відповідного доходу чи майна. При цьому  враховуєють встановлені законом мінімальні суми, що беруться за основу для розрахунку, та верхню межу обчислення страхових внесків.

Це зробити легко

Заповніть відповідну заяву про членство рідною мовою, підпишіть її та надішліть прямо в IKK classic поштою або електронною поштою.

Як альтернатива, якщо вам допоможуть із заповненням, ви можете заповнити онлайн-заяву на медичне страхування німецькою мовою.  

Для отримання безкоштовного спільного страхування членів вашої родини, будь ласка, скористайтеся заявою на сімейне страхування. Якщо ви не можете надати всі необхідні докази для цієї заяви, будь ласка, додайте це вкладення.

Медичне обслуговування для вас безкоштовне і включає наступні послуги у разі захворювання:

медичне та стоматологічне лікування

ліки

лікування в стаціонарі

щеплення

медичні допоміжні засоби

профілактичні медичні огляди

лікарські засоби