Рішення про водійське посвідчення в ЄС

Україцям дозволили користуватись своїм водійським посвідченням 

Європарламент ухвалив рішення

Копіювати посилання

Євродепутати підтримали пропозицію Єврокомісії дозволити вимушено переміщеним українцям користуватися своїми водійськими посвідченнями та не обмінювати їх на посвідчення ЄС. Йдеться про українських біженців, які отримали статус тимчасового захисту. Рішення ще має офіційно затвердити Рада ЄС,

Європарламент ухвалив рішення, згідно з яким вимушені переселенці зможуть продовжувати користуватися українськими водійськими правами, не обмінюючи їх на права ЄС. За відповідне рішення в Європарламенті проголосували 561 депутатів

Зазначається, що далі рішення Європарламенту ще має офіційно затвердити Рада ЄС, воно набуде чинності через п’ять днів після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Згідно із рішенням, у разі втрати або викрадення прав, після перевірки в українських органах, що особа має дійсне українське посвідчення, країни ЄС зможуть видати нові європейські права. Окрім того, особа має надати довідку, яка підтверджує її розумову та фізичну придатність керувати транспортним засобом.

Також українські біженці, які працювали водіями автобусів чи вантажівок, зможуть підтвердити в ЄС свої сертифікати професійної придатності, які були видані в Україні. Їм необхідно буде пройти короткий курс навчання та скласти іспит. Це дозволить їм працювати в ЄС на період тимчасового захисту та полегшить експорт українських товарів.