Різдво "серед своїх"

Щоб зустріти земляків, українці за кордоном можуть взяти участь у богослужіннях та святкових заходах.

Де шукати земляків

Копіювати посилання

Щоб зустріти земляків, українці за кордоном можуть взяти участь у богослужіннях та святкових заходах і відвідати церкви, якщо вони є в їхньому місті. Також варто зайти до місцевих волонтерських та культурних центрів. Ось які події підготували деякі з них: 

Місто Мейдстоун графство Кент (Великобританія)

  • Гостей чекатимуть 2 січня з 11:00 до 14:00.

 Українські родини та їхніх спонсорів запрошують на свято до YMCA centre. До послуг гостей батути, ігрова зона, настільний теніс, декорація печива, розмальовки на обличчі та інше. А також гарячі та холодні напої, печиво, фрукти. На святі будуть допомагати україномовні волонтери.

Іспанія

  • Свято відбудеться 17 грудня.

Для дітей українських переселенців у Барселоні організують святкування Дня святого Миколая з подарунками. Організатор – Українська асоціація "Джерело". 

Литва (Клайпеда)

  • : 19 грудня о 17.00; 

  • Публічна бібліотека імені Єви Сімонайтіте, Клайпеда.

 Для переселенців у Литві відбудеться музичний квартирник "Українська Різдвяна історія".  Організатори заходу – Американський куточок бібліотеки. Мета заходу – згуртувати українців у ці новорічні та Різдвяні свята, познайомити литовців з українськими традиціями їх святкування. У програмі заходу візьмуть участь переселенці з України, які наразі проживають у Клайпеді. Серед них професійні музиканти та аматори, дітки дошкільного та шкільного віку з різних регіонів України. 

Кожен з учасників заходу отримає приємні подарунки від бібліотеки та Американського куточку напередодні свят: книги литовських авторів в українському перекладі та новорічну атрибутику.

Чехія, Брно

  • У суботу, 17 грудня, о 17:00;

  • Josefska, 1, Brno.

 Хор "Відродження" та українська громада в Брно організовують різдвяний концерт. У програмі: відомі українські та чеські колядки, а також маловідомі авторські колядки. Захід відбудеться у костелі Святого Йозефа. Вхід за добровільний внесок.

  • 18 грудня, 11:30-17:00;

  • Марш центром міста

Українців у Брно запрошують на зустріч зі святим Миколаєм на марші в центрі міста, у програмі будуть виступи, вистави та відкритий мікрофон.

Німеччина

  • Святкування відбудеться у четвер, 29 грудня, з 11.00 до 14.30,

  • Christophstr, 34, 70180 Stuttgart.

 Дітей та їхніх батьків запрошують на новорічну ялинку у Штутгарті. Там будуть пісні, танці, казкова вистава та подарунки.