Робота для українців у Словаччині

Словвачина – країна, до якої приїхало не мало українських біженців. Частина – прийняла рішення залишитися і почати нове життя тут.З моменту активного прибуття біженців з України, Словаччина з усім розумінням почала активно пропонувати безліч робочих місць українцям навіть без знання словацької мови.  

Словвачина – країна, до якої приїхало не мало українських біженців. Частина – прийняла рішення залишитися і почати нове життя тут. З моменту активного прибуття біженців з України, Словаччина з усім розумінням почала активно пропонувати безліч робочих місць українцям навіть без знання словацької мови. 

Українці, що отримали статус тимчасового притулку можуть без проблем влаштуватися на роботу. Однак, при виконанні деяких робіт вас можуть направити і на медичний огляд, наприклад, якщо ви влаштовуєтесь в сфері гастрономії. У цьому немає нічого страшного, адже такий медогляд вимагатимуть і від словаків.

Словаччина, як країна-член Європейського Союзу, належить до найбільш розвинутих країн світу. Економіка є помірною й добре функціонуючою, яка зростає швидкими темпами. У Словаччині більшість людей працюють у сфері виробництва, аграрної культури й сфері послуг. ІТ бізнес у Словаччині також має сильне підґрунтя.

Серед набільше затребуваних професій: IT спеціалісти, бухгалтера, персонал готелів, водії.

Ресурси для пошуку роботи

Копіювати посилання

Портал profesia.sk позначає позиції для українців підписом "Можливість для людей з України". Потрібно просто натиснути на пропозицію, яка вас зацікавила та внизу вибрати пункт -  відправити резюме. На сайті službyzamestnanosti.sk запропоновано близько 80 тисяч робочих місць, потрібно лише зареєструватися та додати сою резюме, бажано з перекладом на англійську мову. Під описом роботи ви також знайдете контакту особу і можете зателефонувати, або залишити своє резюме. Цей портал є офіційний саме для українців.

Трудовий договір

Копіювати посилання

Якщо ви працюєте в Словацькій Республіці, важливо, щоб у вас був дійсний трудовий договір, а роботодавець сплатив за вас соціальні та медичні страхові внески. Без цього, вважається, що ви працюєте нелегально, тобто незаконно. За це можуть накласти штрафи не лише на вашого роботодавця, але і на вас. Словацькі інспекції праці за це правопорушення можуть накласти штраф у розмірі до 331 євро.

Загалом, більшість вакансій з вищою заробітною платою доступні на Заході країни. У Східній частині Республіки робота траплятиметься рідше.

Віримо, що ця стаття вам допоможе та ви знайдете собі роботу, яка допоможе в цей непростий час.