Італія. Умови для українців

Статус тимчасового захисту, соціальні виплати, медична допомога, робота та навчання для дітей. Все про допомогу українцям, що знайшли притулок в Італії. 

Статус тимчасового захисту

Копіювати посилання

Українці в Італії можуть набути статусу тимчасового захисту на 1 рік з можливістю продовження до 3 років. Він передбачає дозвіл на проживання , доступ до ринку праці та житла. Також це дозволяє відкрити базовий банківський рахунок. Однак, процес оформлення статусу може зайняти 4 місяці.  Також, протягом восьми днів після прибуття необхідно повідомити місцеві органи влади про свою присутність на території країни. Для цього слід звернутися до Комісаріату/Головного управління поліції .

Фінансова допомога

Копіювати посилання

Українці, що оформили тимчасовий захист можуть отримувати - 300 євро на дорослу людину та 150 євро на дитину. Виплати розраховані на три місяці.

Медична допомога

Копіювати посилання

З оформленням статусу тимчасового захисту ви можете звертатися до лікарів у державні лікарні - безкоштовно. Якщо статус ще не оформлений, то держава все одно гарантує безкоштовне надання невідкладної медичної допомоги, вакцинацію, видачу направлень на клінічні обстеження та видачу необхідних медикаментів.

Зі статусом тимчасового захисту українці мають доступ до національного ринку праці, але, як наголошує експерт, із працевлаштуванням в Італії зараз складно.