У Нідерландах дозволено використовувати український автомобіль

На даний момент Ви можете просто користуватися своїм українським автомобілем у Нідерландах. Вам не потрібно подавати декларацію на імпорт 

Виняток з правил

Копіювати посилання

Наразі біженцям з України дозволено користуватися українським автомобілем у Нідерландах без реєстрації. Це виняток із звичайних правил.

Зазвичай людям з країн, що не входять до Європейського Союзу, дозволяється користуватися своїм автомобілем у Нідерландах до шести місяців без його декларування. Ті, хто хоче використовувати автомобіль у Нідерландах довше шести місяців, повинні подати декларацію на імпорт. Після реєстрації автомобіля в Нідерландах люди повинні платити два види податків:

  • Оподаткування легкових автомобілів або мотоциклів (Belasting van Personenauto's of Motorrijwielen)

  • Податок на транспортні засоби (Motorrijtuigenbelasting)

Уряд Нідерландів ще не прийняв рішення, чи мають біженці з України починати реєструвати авто в Нідерландах. Тож на даний момент ви можете просто користуватися своїм українським автомобілем у Нідерландах. Вам не потрібно подавати декларацію на імпорт або платити податки на свій автомобіль.

Це може змінитися. Ви можете зателефонувати до Belastingdienst (Податкова служба), щоб отримати інформацію про це. Belastingdienst попросить вас надати певну інформацію (номер BSN, вашу адресу та інформацію про автомобіль) і передзвонить вам, коли все стане зрозумілішим.

Номер телефону Belastingdienst (Митниця): (0800) 01 43. Ви можете зателефонувати безкоштовно з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 17:00.