Українці в Німеччини більше не зможуть обміняти гривні на євро за пільговим курсом

Німеччина  припиняє дію програми з пільгового обміну гривні на євро. Про це заявили у Міністерстві фінансів Німеччини та Центральному банку.

З перших місяців війни практично по усій Європі українці мали змогу обміняти готівкову гривню на євро за фіксованим курсом. Однак попит на такі операції впав, тому деякі країни почали припиняти пільговий обмін валют.

Вже з 30 жовтня українські біженці, які перебувають або лише прибудуть до Німеччини, не зможуть на території країни обміняти гривню на євро за фіксованим курсом НБУ. Але важливо, що останній день для обміну на пільгових умовах – 28 жовтня, бо 29 і 30 жовтня припадають на суботу та неділю - вихідні дні, коли банки не працюють. 

В Міністерстві фінансів Німеччини кажуть, що попит на послугу впав – було лише кілька транзакцій. Тому влада вирішила більше не надавати українцям спеціальних умов обміну валют.

Нагадаємо, що у квітні Комітет Ради Європейського Союзу схвалив пропозицію, яка допомагала українцям обміняти гривню на території країн блоку. Механізм був прийнятий, аби підтримати вимушених переселенців з України, які зіткнулися із проблемою обміну гривні на євро чи інші валюти у країнах ЄС. Програму пільгового обміну було заплановано на три місяці.