Українці в Польщі знову можуть отримати фінансову допомогу від IRC

Українці, які проживають у Польщі, знову можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги від IRC .

Реєстрація на отримання допомоги від IRC відновилася 2 березня. Але цього разу допомога призначена для українців, які прибули до Польщі після 1 жовтня 2022 року і ще не отримали допомоги від ООН або інших благодійних організацій.

Хто може отримати допомогу від IRC?

Копіювати посилання

Під час розгляду заявки організація надаватиме перевагу окремим категоріям громадян, які перебувають в особливо скрутному становищі, а саме:

- багатодітним сім'ям;

- багатодітним матерям;

- особам з інвалідністю;

- сім'ям із хронічно хворими людьми.

Також варто зауважити, що саме заповнення анкети на отримання допомоги не гарантує подальшої участі в програмі. Якщо вам її схвалять, то на ваш телефон буде надіслано СМС-повідомлення із запрошенням пройти реєстрацію протягом 10 днів. При цьому для реєстрації учасник повинен з'явитися в один із центрів IRC, які розташовані лише в трьох містах - Варшава, Познань і Катовіце.

Заповнити анкету для участі в програмі IRC можна тут.

Що потрібно для отримання фінансової допомоги?

Копіювати посилання

Зокрема, біженцям з України необхідно: 

- документально підтвердити в'їзд до Польщі, починаючи з 1 жовтня 2022 року;

- надати номер PESEL;

- вказати поточне місце проживання;

- кількість осіб у сім'ї тощо.

Як ми писали вище, реєстрація не означає, що вам схвалять заявку на отримання допомоги, оскільки організація надаватиме перевагу окремій категорії громадян (див. 1 блок).

На яку допомогу можуть розраховувати українці?

Копіювати посилання

Розмір допомоги, яку IRC виплатить українцям, становить 710 злотих на заявника та 610 злотих на кожного члена сім'ї, але максимум чотири особи. Кошти українці мають отримати протягом 3 місяців після надсилання заявки.

Якщо ви хочете більш детально дізнатися про програму, можете набрати на гарячу лінію IRC у Польщі: +48 732 106 484 (понеділок-п'ятниця, з 9:00 до 17:00 за місцевим часом). Номер також зареєстрований у месенджерах WhatsApp, Viber і Telegram.