Українці зможуть отримувати державну стипендію в Німеччині

Допомога на  державну стипендію для українців в Німеччини.

Финансові підтримки для вчених

Копіювати посилання

Вчені, які змушені тікати від війни Росії в Україні, можуть отримати фінансову підтримку для продовження своєї роботи у Німеччині. 

Від стипендій великих фондів до окремих ініціатив ВНЗ - у німецькій науковій спільноті намагаються допомогти тим, хто займався дослідженнями в Україні та змушений був рятуватись від війни.

Екологична стипендія для вчених .Німецький федеральний фонд довкілля на знак підтримки України розширив свою стипендіальну програму для молодих учених із Центральної та Східної Європи, виділивши 30 додаткових стипендій для українців.

Стипендіати, що займаються вивченням проблем екології та захисту довкілля, можуть провести від 6 до 12 місяців у німецькій гостьовій організації - університеті, науково-дослідному інституті чи екологічній організації. Брати участь у програмі можуть випускники вишів зі ступенем магістра та аспіранти, з громадянством України, а також зі знанням англійської або німецької мови. Розмір стипендії - 1250 євро на місяць.

Варто зазначити, що багато вишів, які до війни тісно співпрацювали з університетами в Україні, намагаються допомогти вченим, яких уже знають. Виділяючи кошти зі свого бюджету, вони запрошують їх тимчасово до себе працювати чи пропонують виступити з доповідями за гонорари.