Українські біженці в Нідерландах

У Нідерландах створили сайт,щоб українці отримували всю інформацію про перебування в цій країні 

Платформа пропонує актуальну інформацію

Копіювати посилання

Біженець з України може перебувати в Нідерландах максимум 180 днів без дозволу на перебування. Громадяни України можуть отримати тимчасовий захист у Нідерландах відповідно до Директиви Європейського Союзу про тимчасовий захист. У Нідерландах піклувалися про те, щоб українці отримали всю інформацію, яка їх цікавить, про перебування в країні на сайті https://www.refugeehelp.nl

Ця платформа пропонує актуальну інформацію та про пропозиції від влади, неурядових організацій, компаній та приватних осіб. Тут можна знайти актуальну інформацію з усіх питань, які вас цікавлять. Окремо тут прописано, що робити, якщо ти щойно прибув(-ла) в Нідерланди: де знайти житло, як подати заяву на тимчасовий захист тощо.

У Нідерландах можна подати заявку на отримання постійної або тимчасової гуманітарної візи. Жодна з них не є відкритою для українських громадян, однак українці можуть подаватись на них. Наразі українці також можуть отримати тимчасовий захист, а згодом — можливість подати заявку про надання притулку.

Якщо у вас виникли додаткові питання, ви можете звернутися до Ради Нідерландів у справах біженців за номером +31 (0) 20 300 7000.