В Грузії зупинили житлову програму для українців, але надаватимуть фінансову допомогу

З 31 липня припиняється припиняється житлова програма для громадян України. Але українці зможуть отримати фінансову допомогу із 15 липня.

Грузія, почала приймати українських біженців з 24 лютого, першого дня повномастабної війни. Також, з самого початку у Тбілісі почала діяти програма з надання житла українцям.   Українських біженців розміщували у різних готелях з триразовим харчуванням. У Тбілісі вже прийняли 5100 українців, що рятуються від війни. З них понад 2300 людей живуть у 40 готеляї стодиці. Для цього з міського бюджету витратили 14 мільйонів ларі.  Але з 31 липня цю програму закривають. 

Таке рішення пов'язане з постановою уряду Грузії  №1254 від 13 липня 2022 року. Згідно неї українці  які в'їхали до Грузії у зв'язку з воєнними діями в Україні, отримають фінансову допомогу у розмірі 300 ларі на сім'ю. Це десь 3000 гривень. 45 ларі платитимуть  на одну  людину. Крім того, міжнародні організації, такі як, World Vision та UNHCR розглядають можливість надання пакету допомоги у розмірі 235 ларі на особу.