В Таллінні відкрилася виставка «Я обираю життя»

 Соціально-культурний проект реалізується із залученням фотографів із числа військових біженців з України

На площі Вабадузе в Таллінні відкрилася виставка «Я обираю життя», яка розповідає історії військових біженців з України, які прибули до Естонії. Виставка працюватиме до 25 березня.

За словами віце-мера Таллінна Каареля Оя, Естонія є країною, яка прийняла найбільше військових біженців з України відповідно до чисельності населення, більшість із них оселилися саме в Таллінні. «За цими цифрами стоять людські долі, кожна з яких – особлива і заслуговує на увагу. Метою проведення виставки є відзначити, підтримати їх та показати, що ці люди – повноцінні члени суспільства, які хочуть зробити свій внесок у розвиток країни і яким тут раді», - додав Оя.

Фотовиставка, окрім демонстрації портретів біженців, які прибули до Естонії, розповідає й історії людей - хто вони, яким було їхнє життя в Україні, де вони жили та працювали. Також виставка намагається дати відповідь на питання, як вони освоїлися в Естонії, де оселилися і знайшли роботу, а також як вони бачать себе через п'ять років. Соціально-культурний проект проводить Таллінн, він реалізується із залученням фотографів із числа військових біженців з України.