В Європі готуються до нової хвилі українців, що рятуються від війни

Уряд Німеччини очікує на новий сплеск українських біженців у найближчі тижні. Через атаки росії на об'єкти енергетичної інфраструктури України.

Посол Німеччини в Британії Мігель Бергер заявив, що очікує на хвилю переселенців з України вже незабаром. Від початку війни до країни прибув вже мільйон українців.

Бергер сказав, що росія продовжує тероризувати цивільне населення. Через це Німеччина дуже стурбована, що "ці атаки на енергетичну інфраструктуру означають, що багато людей через морози можуть бути змушені покинути Україну." Він зазначив що по всій Україні люди борються з низькими температурами та російськими нападами, які націлені на руйнування енергопостачання.

Скільки українців ще виїдуть за кордон

Копіювати посилання

За майже 9 місяців війни з України виїхало 9,3 мільйона українців, а повернулися вже понад 7,4 мільйона осіб. Разом з тим, за кордоном станом на сьогодні перебуває ще понад 2 мільйони громадян України. І прогнозують, що ще близько 2 – 3 мільйони виїдуть до Європи найближчим часом. Все через похолодання та постійні обстріли критичної інфраструктури.

Польща вже готується до напливу біженців з України

Копіювати посилання

Масовані терористичні атаки  на українську інфраструктуру можуть спровокувати черговий наплив біженців до Польщі та інших країн ЄС. Експерти прогнозують, що на початку зими українсько-польський кордон може перетнути до пів мільйона громадян України.

Досі багатьом вдавалося впоратися з відсутністю гарячої води та електрики. Взимку це буде важче, тому протягом кількох тижнів спостерігається, що дедалі більше українців тікають від війни, серед іншого й до Польщі. Країна заявила, що готова приймати людей, попри те, що сама Польща бореться з проблемами зростання цін на енергоносії та інфляцією.