Виїзд з Канади: чи можна виїхати і повернутися назад до країни

Чи дозволяє Канада українцям, які приїхали по програмі CUET виїздити додому й повертатися назад, розпвідаємо тут.

Чи дозволяє програма CUAET виїзд з Канади?

Копіювати посилання

Українці, які знаходяться в Канаді за програмою CUAET, можуть виїжджати до України та повертатися назад протягом терміну дії візи.

Документи для повернення в Канаду

Копіювати посилання

Для повторного в`їду до Канади українець повинен мати закордонний паспорт та чинну візу. Наявність чи відсутність інших документів (наприклад, дозволу на роботу чи підтвердження отримування фінансових виплат) не має значення.

Особливості перетину канадського кордону

Копіювати посилання

Наявність канадської візи не гарантує, що вас пустять до країни. Вона надає дозвіл прилетіти до Канади й звернутися до офіцера прикордонної служби з заявою на в`їзд. Термін «заява» не повинен вас бентежити, адже в канадському законодавстві намір перетнути канадський кордон вважається заявою.

Офіцер прикордонної служби може відхилити вашу заяву й не пустити вас до Канади. Такі випадки трапляються рідко, проте рекомендуємо пам`ятати про таку можливість. Прикордонник приймає рішення самостійно, й основна причина відмови – сумнів, що іноземець виконає умови перебування в Канаді. Додамо, що судимість і наявність підроблених документів також роблять іноземця «нев’їзним».

За потреби ви повинні чітко пояснити мету свого перебування й знати підстави легального проживання в країні.

Нагадаємо, що заборонено:

• працювати без дозволу на роботу;

• перебувати в Канаді довше дозволеного терміну;

• не мати фінансової можливості для життя.

Чи анулюють дозвіл на роботу?

Копіювати посилання

Ваш дозвіл на роботу продовжить діяти. Тобто ви зможете працювати, як і до виїзду з країни. Однак зважайте, що чинний дозвіл працевлаштуватися не є підставою на в`їзд до країни та не заміняє візу.

Додамо, що всі українці, які знайшли прихисток у Канаді, повинні відповідати туристичним і візовим вимогам, а також пройти перевірку біометричних даних.