Виплати для українців у Польщі

Багато українців знайшли притулок у Польщі. Останнім часом почали відміняти фінансову допомогу, але на сьогодні є ще варіанти, де можна отримати гроші на перебування у цій країні під час війни. Про них у цій статті.

300 злотих - це одноразові виплати. Оформити допомогу можна в гміні за місцем знаходження, там де раніше отримували спеціальний PESEL.

700 злотих від ООН

Копіювати посилання

Дані виплати також для українських біженців, але вже не від польського уряду, а від Організації Об’єднаних Націй. Величина допомоги 600-700 злотих на місяць три місяці

500 злотих на ліки

Копіювати посилання

Ви можете отримати повне або часткове співфінансування витрат на лікарські препарати.Для активації програми необхідно зареєструватися на сайті https://health4ukraine.com/uk/. Після перевірки учасник отримає електронний лист на пошту, зазначену в реєстраційній формі, з індивідуальним кодом, що дає змогу отримати кошти на придбання ліків і авторизуватися у додатку.  Код можна буде показати у додатку на екрані смартфона або роздрукувати та подати в паперовому вигляді фармацевту в аптеці.

Програма "Складні життєві ситуації"

Копіювати посилання

 Це цілий комплекс різної фінансової допомоги, що призначається як постійно, так і на певний період. Може бути в разі серйозної хвороби, інвалідності, втрати житла, роботи тощо.

400 злотих на дитячий садочок

Копіювати посилання

Співфінансування дитячого садка: 400 злотих. Це вже допомога із розряду «сімейних» або «дитячих». Є можливість оплати частини витрат на дитячі дошкільні заклади в сумі до 400 злотих за кожен місяць.

Є щомісячними виплатами у розмірі 500 злотих на кожну дитину, яка проживає в Польщі. Оформляють допомогу батьки чи опікуни.

Перед початком кожного навчального року батькам виділяється додатково 300 злотих на кожну дитину для її підготовки до школи. За певних умов допомогу можна отримати на студентів до 20 і навіть 24 років.

Сімейний капітал

Копіювати посилання

12000 злотих на дитину. Призначається на дитину віком від 12 до 35 місяців. Загальна сума — 12000 злотих, але виплачується щомісячними частками, які можуть бути розтягнуті на рік  або на 2 роки .

710 злотих від Червоного Хреста

Копіювати посилання

710 злотих для заявника та по 610 злотих на місяць для членів його сім’ї. Виплачується протягом 4-х місяців. Однак цей вид допомоги надається лише тим, хто не оформляв виплати від інших гуманітарних організацій, зокрема 700 злотих від ООН.

700 злотих від Diaconie Katastrophenhilfe

Копіювати посилання

Виплати аналогічно допомозі від ООН — це 700 злотих на заявника плюс по 600 злотих кожного члена його сім’ї протягом 3х місяців.