З 1 лютого у Польщі стартував прийом заявок на отримання допомоги

В межах цієї державної програми щомісячну фінансову допомогу на суму 500 злотих на виховання дитини можуть отримати також українці

З 1 лютого у Польщі стартував прийом заявок на отримання фінансової допомоги 500+ впродовж нового періоду виплат, що триватиме з 1 червня 2023 року до 31 травня 2024 року. Ті, хто подасть правильно заповнену заявку до 30 квітня 2023 року, отримає перші виплати від Управління соціального страхування ZUS вже до 30 червня. Нагадаємо, що в межах цієї державної програми щомісячну фінансову допомогу на суму 500 злотих на виховання дитини можуть отримати також українці, які легально проживають чи тимчасово перебувають разом з дітьми на території Польщі. 

Як наголосив речник ZUS Павел Жебровський, грошова допомога від держави надається на кожну неповнолітню дитину в сім’ї, незалежно від доходів батьків чи опікунів. Щоб отримувати виплати впродовж наступного розрахункового періоду, слід вчасно подати онлайн-заявку до Управління соціального страхування.

“Заявки можна заповнювати через безкоштовний мобільний додаток mZUS, або через комп’ютер за посередництвом Платформи онлайн-послуг PUE ZUS”, - пояснив Павел Жебровський.