Закон-декрет.

Новинки Італії.

     Тимчасовий захист для українців в Італії? Що новенького?? Per favore, будь ласка, дивимося! Невідкладне надання особам тимчасового захисту, які прибувають з України (декрет-закон). Рада міністрів, за пропозицією Президента Джорджії Мелоні, Міністр цивільного захисту та морської політики Нелло Мусумечі, Міністр закордонних справ і міжнародного співробітництва Антоніо Таяні, Міністр внутрішніх справ Маттео Піантедосі та Міністр економіки та фінансів Джанкарло Джорджетті схвалив декрет-закон, який запроваджує термінові положення про тимчасовий захист для людей, які приймаються з України. Текст встановлює продовження вже діючих заходів допомоги та прийому населення українського населення до 31 грудня 2023 року.

таким, продовження діяльності: - широкомасштабний прийом, який здійснюється через муніципалітети, органи третього сектору, центри волонтерської служби, органи та асоціації, зареєстровані в реєстрі, вже передбаченому Консолідованим законом про імміграцію, та релігійні організації, визнані громадянами;

- добові для допомоги особам, які мають право на тимчасовий захист, які знайшли самостійне житло;

- соціальні послуги, які пропонуються муніципалітетам, які приймають значну кількість бенефіціарів тимчасового захисту, для яких буде отримано фіксоване внеску до додатково 40 000 000 євро також на 2023 рік з надання послуг із надання послуг. Крім того, строки посвідок на перебування для тимчасового захисту, виданих досі громадянам України, продовжуються до 31 грудня 2023 року за умови припинення дії тимчасового захисту.