Зміни для українців у Швейцарії

Зміни для українців, що перебувають у Швейцарії. А саме уряд країни враховуватиме фінансове становище українців, під час розгляду заявок на соціальні виплати.

Зараз у Швейцарії приблизно 60 тисяч громадян України, які рятуються від війни. Українським біженцям надали статус захисту S, який дозволяє їм отримувати соціальну допомогу та працювати в країні.

Раніше, майно біженців з України не враховували при розрахунку того, чи мають вони право на соціальну допомогу. Такий підхід відрізнявся від того, як у Швейцарії надають допомогу тимчасово прийнятим громадянам інших країн.

Тепер влада вирішила посилити правила, щоб доходи та активи українських біженців враховувалися незалежно від того, отримані вони в Україні чи Швейцарії.

Тобто якщо люди зі статусом S знімають гроші з банківських рахунків або отримують інші активи в Україні, їх будуть враховувати під час оцінки доходу. Єдиним винятком є ​​автомобіль, оскільки він потрібен, щоб повернутися додому.

Такі вимоги діятимуть до кінця року. Очікується, що наприкінці осені представлять нові рекомендації щодо того, як надалі чинити з автомобілями та іншими активами, як-от ювелірними виробами.