Зміни правил перебування для громадян України на території Німеччини

 З 1 вересня 2022 року  Німеччина  змінює правила перебування на своїй території  для громадян України

Режим "живої черги"

Копіювати посилання

Федеральна рада Німеччини оприлюднила рішення щодо зміни правил перебування на своїй території громадян України з 1 вересня 2022 року.

Згідно з рішенням німецького уряду, з 1 вересня для громадян України розпочинається облік часу перебування у країні – враховуватимуться всі дні перебування, починаючи з 24 лютого.

Ті українці, які перебувають у Німеччині понад 90 днів, мають отримати статус тимчасового захисту або залишити країну на наступні 90 днів.

 

При цьому українці, які прибудуть на територію Німеччини після 1 вересня 2022 року, також матимуть змогу легально перебувати в країні протягом 90 днів без необхідності подавати заяву на реєстрацію статусу тимчасового захисту.

Реєстрацію для громадян України буде відкрито протягом усього часу війни.

З1 вересня за рішенням посольства всі консульські установи в Німеччині надаватимуть соціальні послуги для українців, які шукають захисту від війни, у режимі живої черги.

Зокрема, режим "живої черги" стосуватиметься таких послуг, як продовження терміну дії закордонного паспорта та внесення даних про дітей до закордонного паспорта одного з батьків. Режим "живої черги" вводиться від початку осені, оскільки до кінця серпня заброньовано терміни на зазначені дії.Інші стандартні консульські послуги - оформлення закордонного паспорта, нотаріальні дії,  питання громадянства тощо -  будуть, як і раніше, надаватися за онлайн-бронювання.

Також з 1 вересня буде припинено "довідок про ідентифікацію", яке було вимушеним тимчасовим заходом. 

Консульство працює в умовах воєнного часу: прийом громадян ведеться у дві зміни замість визначених годин роботи, у т.ч. у святкові дні.