Знижка на транспорт у Німечиині: як скористатися?

Мотивувати громадян користуватися громадським транспортом, вирішили у НІмеччині. Для цього з 1-го червня почав діяти спеціальний проїзний вартістю 9 євро.Власник такого місячного квитка зможе необмежену кількість разів користуватися певними видами транспорту.

Яким транспорт входить в квиток?

Копіювати посилання

Квиток поширюється на громадський транспорт компанії ÖPNV. Серед них автобуси, метро, трамваї, електрички. Проїзним можна користуватися в межах міста, а також приміським і міжміським сполученням. Але до нього не входять швидкісні потяги  Intercity (IEC и IC), EuroCity (EC), Thalys и FlixTrain.

У яких містах працює проїзний?

Копіювати посилання

Квиток дійсний у всіх містах Німеччини з необмеженою кількістю пересадок. Але не ліє за кордоном. Як тільки ви перетнули кордон Німеччини, потрібно придбати новий квиток. 

Де купити квиток?

Копіювати посилання

Придбати квиток можна в автоматах чи касах, додатку DB Navigator, на сайті Deutsche Bahn. Проїзний діє протягом календарного місяця. Тобто, купивши квиток 17 липня, розраховуйте, що він діятиме до 31 липня, а не 17 серпня.Також необхідно мати при собі документи, що посвідчують особу, адже проїзні в Німеччині іменні. Пропозиція з проїзними за 9 євро діятиме лише до вересня.