Золотий паспорт

Пільгове отримання громадянства однієї із зарубіжних країн за участь у державній інвестаційно-міграційній програмі називають  "золотим паспортом"

Що таке "золотий паспорт"?

Копіювати посилання

Принцип роботи цієї системи є простим: людина має інвестувати в економіку конкретної країни. Наприклад, зробити внесок у спеціальний фонд, купити нерухомість тощо. (Це залежить від країни). За це він отримує золотий паспорт. Крім паспорта, особі надаються пільги, у тому числі податкові, доступ до закордонної освіти, високотехнологічної охорони здоров'я, а також можливість подорожувати без віз.

 

Кожна країна, яка практикує таку систему, має власні умови та суми інвестицій.

Які країни видають “золоті паспорти”?

Копіювати посилання

Гренада

 

Отримати паспорт громадянина Гренади можна через купівлю нерухомості чи благодійний паспорена внесок до Отримати паспорт громадянина

 

Паспорт країни відкриває безвізовий доступ до 144 держав світу, у тому числі країниКниКЖЖЖЖЖЖВьїни Шенгенс Крім того, цим паспортом можна переїхати до США за візою інвестора.

 

Мінімальний інвестиційний внесок становить 150 тисяч доларів. Паспорт можна отримати від 4 до 6 місяців.

 

Кіпр

 

На європейському острові діє дещо інша система, яка передбачає отримання постійного місця проживання (ПМП) з можливістю набуття громадянства через 5 років. ПМП на Кіпрі можна отримати за інвестиції, вклавши у нерухомість чи цінні папери.

 

Отримати паспорт можна за 5 років життя на острові. Він дозволяє подорожувати без віз до більш ніж 170 країн світу, включаюічи ЄвропейСьси.

 

Інвестиційний внесок має становити не менше ніж 300 тисяч євро.

 

Вануату

 

Країна в Тихому океані вважається найшвидшим способом отримати друге громадянство, оскільки отримати цей документ можна лише за місяць з моменту, коли розпочалася участь у програмі.

 

Також у цій країні мінімальний інвестиційний внесок становить лише 130 тисяч американських двор.

 

Іспанія

 

Програма у цій країні трохи відрізняється від інших. В іаанї за інвестицї можна отримати дозі нроживаннн і жерз 5 рнн жнн лн. К parancs Для отримання документа інвестори мають вибрати одну з опцій: купити нерухомість чи цінні папери, відкрити депозит в іспанському банку чи вкладати у бізнес.

 

З посвідкою на проживання в Іспанії можна відвідувати інші країни Шенгену та проживання в Іспанії можна відвідувати інші країни Шенгену та проводити таім.

 

Для отримання документа необхідно інвестувати у країну щонайменше 500 тисяч євро.

 

Туреччина

 

Власники турецьких паспортів можуть відвідувати без віз 110 країн, зокрема Сінгапур та Пінгапур та Пінгапур та Пінгапур та Пінгапур та Також є можливість отримати шенгенську візу С-2 на п'ять років та бізнес-візу Е-2 у США. Паспорт громадянина Туреччини можна отримати від 6 до 8 місяців. Однак правила отримання золотого паспорта за інвестиції в цю країну з 2023 року зміняться.